Piktoji

Wicked. Part One (2024)

Kino teatruose nuo
2024-11-29

Po dviejų dešimtmečių vienas labiausiai pamėgtų, tiek jaunų, tiek senų žiūrovų, Brodvėjaus miuziklų atkeliauja į didįjį kino ekraną ir žada įspūdingą ir nepavaldžią laikui šventę!

Dar negirdėtoje istorijoje apie Ozo raganas, pagrindinius vaidmenis atlieka „Grammy“, „Emmy“ bei „Tony“ apdovanojimų laimėtoja, anglų aktorė ir dainininkė Cynthia Erivo, vaidinanti Elphabą – jauną moterį, atstumtą dėl neįprastos žalios odos, kuri dar neatrado savo tikrosios galios – ir daugybės platininių įrašų amerikiečių popmuzikos atlikėja ir pasaulinė superžvaigždė Ariana Grande, vaidinanti Glindą – populiarią ir ambicingą jauną moterį, kuri dar neatrado savo tikrosios širdies.

Susitikusios, kaip studentės fantastiškos Ozo žemės universitete, merginos netikėtai užmezga gilią draugystę. Vis dėlto susidūrusi su nuostabiuoju Ozo šalies burtininku, jų draugystė pasiekia kryžkelę ir jų gyvenimas pasisuka labai skirtingais keliais.

Dėl liguisto populiarumo troškimo Glindą suvilioja valdžia. Tuo tarpu Elphabos pasiryžimas išlikti ištikimai sau ir aplinkiniams turės netikėtų ir net šokiruojančių padarinių jos ateičiai.

Nepaprasti merginų nuotykiai Oze galiausiai išpildys savo, kaip gerosios ir piktosios raganos, likimus.

Taip pat šiame filme karališkojo universiteto direktorę vaidina „Oskaro“ laureatė Michelle Yeoh, ir popkultūros ikona Jeff Goldblum vaidina legendinį Ozo burtininką.

Sukurtas pagal Gregory Maguire romaną, pripažinto kino kūrėjo Jon M. Chu režisuotas filmas „Piktoji“ yra pirmoji dviejų dalių ekranizacija. Antroji dalis kino teatrus turėtų pasiekti 2025 metais. Iš „Ozo šalies burtininko“ teatro ir kino adaptacijų Lietuvoje vienas populiariausių – „Keistuolių teatro“ spektaklis vaikams „Geltonų plytų kelias“.

Režisavo: Jon M. Chu („Pasakiškai turtingi“, „Šokis hip-hopo ritmu 3-D“, „Justin Bieber: niekada nesakyk niekada“)

Vaidina: Cynthia Erivo, Ariana Grande, Michelle Yeoh, Jeff Goldblum, Jonathan Bailey, Marissa Bode, Ethan Slater, Keala Settle, Bronwyn James, Bowen Yang, Adam James

Trukmė

0h 00 min

Cenzas

-

Sukurta

Universal Pictures International

Studija

Universal Pictures International

Trukmė: 0h 00 min

Cenzas: -

Sukurta: Universal Pictures International

Studija: Universal Pictures International

Žanras

Veiksmo

Nuotykių

Šeimai

Žanras: Veiksmo, Nuotykių, Šeimai