Kaskadininkas

Fall Guy, The (2024)

Jis – kaskadininkas ir, kaip ir visi kiti kaskadininkai, jam nuolat tenka būti susprogdintam, nušautam, partrenktam, išmetamam pro langus ar paleistam iš didžiausio aukščio – ir visa tai tik dėl žiūrovų pramogos.

O dabar, ką tik išgyvenęs nelaimingą atsitikimą, kuris vos nenutraukė jo kaskadininko karjeros, šis herojus gavo užduotį susekti pradingusią kino žvaigždę, išnarplioti keisčiausią sąmokslą ir pamėginti susigrąžinti savo gyvenimo meilę. Argi gali kas nors nutikti ne taip?

Filme „Oskaro“ nominantas Ryan Gosling vaidina kovų užgrūdintą kaskadininką, kuris prieš metus paliko kino verslą ir visą dėmesį sutelkė į savo fizinę ir psichinę sveikatą. Netikėtai jis vėl pašaukiamas į filmavimo aikštelę prisijungti prie savo buvusiosios (akt. Emily Blunt) komandos, nes pradingo jos režisuojamo milžiniško biudžeto filmo pagrindinė žvaigždė.

Stengdamasis nuslėpti nuo kino studijos ir žiniasklaidos filmo žvaigždės dingimą ir tuo pačiu metu bandydamas surasti kelią atgal į buvusiosios malonę, kaskadininkas atlieka pačius pavojingiausius ir keisčiausius triukus. Tačiau didėjant melui ir gilėjant paslapčiai, kaskadininkas atsidurs spąstuose, pavojingesniuose už bet kokį triuką atliktą iki šiol.

Režisieriaus David Leitch linksma veiksmo drama yra kol kas asmeniškiausias jo filmas ir tarsi meilės laiškas veiksmo filmams ir juos kuriančiai, sunkiai dirbančiai ir nepakankamai vertinamai kaskadininkų šeimai.

Režisavo: David Leitch („Kulkų ekspresas“, „Atominė blondinė“, „Greiti ir įsiutę: Hobsas ir Šo“)

Vaidina: Ryan Gosling, Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Stephanie Hsu

Trukmė

1h 54 min

Cenzas

N-13 - žiūrovams nuo 13 metų

Sukurta

Universal Pictures International

Studija

Universal Pictures International

Trukmė: 1h 54 min

Cenzas: N-13 - žiūrovams nuo 13 metų

Sukurta: Universal Pictures International

Studija: Universal Pictures International

Žanras

Drama

Veiksmo

Žanras: Drama, Veiksmo