Kaip „Titanikas“ mane išgelbėjo

How the Titanic Became My Lifeboat (2021)

Kaip „Titanikas“ mane išgelbėjo – tai dokumentinis filmas, įkvėptas tikros istorijos apie islandą berniuką, vardu Brynjar Karl, kurio aistra istoriniam laivui „Titanikas“ (keleivinis laivas, kuris 1912 m. nuskendo kelionėje iš Didžiosios Britanijos į JAV) tapo jo raktu į sėkmę gyvenime.

Pradinių klasių moksleivio Brynjar istorija prasidėjo nuo nenumaldomo noro ištrūkti iš vaikystės autizmo gniaužtų ir tapti aplinkinio pasaulio dalimi. Jo susižavėjimas LEGO konstravimu ir viskuo, kas susiję su „Titaniku“, padėjo atskleisti jo išskirtinius gebėjimus ir talentą.

Nuo pirmųjų konstravimų bandymų šeimos garaže iš kaimynų vaikų suneštų LEGO detalių, iki 11 mėnesių trukusio 6,33 metrų ilgio „Titaniko“ replikos pastatymo iš LEGO – ši istorija apskriejo visą pasaulį.

Filmas Brynjar ir kitų autistiškų vaikų lūpomis supažindina su autistiškų vaikų išskirtiniais gebėjimais, jų pasaulio matymu. Brynjar, dabar jau studentas, tapo visame pasaulyje žinomu vaikų įkvėpėju, siekiančiu, kad mokyklose ir visuomenėje atsirastų vietos visų vaikų skirtingumui. Nes kiekvienas vaikas, autistiškas ar ne, turi savo unikalų „X faktorių“.

2021 metais filmas jau sulaukė pripažinimo tarptautiniuose kino festivaliuose JAV - „AutFest Texas“, „Compassion Film Festival“, „Kids First“ – bei Beiruto vaikų ir šeimos filmų festivalyje.

Filmas įgarsintas lietuviškai. Taip pat yra versija su lietuviškais subtitrais.

Režisavo: Bjarney Ludviksdottir ir Brynjar Karl

Trukmė

0h 00 min

Cenzas

V - įvairaus amžiaus žiūrovams

Sukurta

Theatrical Film Distribution UAB

Studija

Theatrical Film Distribution UAB

Trukmė: 0h 00 min

Cenzas: V - įvairaus amžiaus žiūrovams

Sukurta: Theatrical Film Distribution UAB

Studija: Theatrical Film Distribution UAB

Žanras

Dokumentika

Žanras: Dokumentika