Černobylis. Bedugnė

Chernobyl. Abyss (2020)

Likviduodami Černobylio atominės elektrinės avarijos, įvykusios 1986 m. balandžio 26 d., padarinius, gyvybes paaukojo šimtai žmonių. Šis filmas pasakoja apie tris iš jų, pavadintus „Savižudžių būriu“.

Sprogus ketvirtajam atominės elektrinės reaktoriui, į aplinką pasklido didžiulis radiacijos kiekis. Tačiau tai dar nebuvo pabaiga. Pačiame katastrofos centre, po apgriautomis grindimis kiekvieną minutę vis labiau kaito vanduo, skirtas aušinti reaktoriui. Norint užkirsti kelią dar didesnei katastrofai, žūt būt reikėjo iš rezervuaro išleisti vandenį. Ir vienintelis būdas tai padaryti – nerti tiesiai į jį.

Akivaizdžiai savižudiškos misijos vadovu netikėtai pasisiūlo tapti atominės elektrinės gaisrininkų komandos narys Aleksejus (aktorius ir filmo režisierius Danila Kozlovskis). Prie jo prisijungia dar du savanoriai – inžinierius Valerijus ir vairuotojas Borisas. Kadangi brangi kiekviena sekundė, laiko apgalvoti bent kiek saugesniam planui nėra. Bėgant toms pačioms sekundėms, Aleksejus netrukus suvokia, kad ši užduotis bus paskutinė jo gyvenime.

Susitaikę su likimu ir pasirengę paaukoti savo gyvybes, kad išgelbėtų kitus, trys vyrai – „Savižudžių būrys“ – leidžiasi į atominės elektrinės, virtusios pragaru, gelmes.

Režisavo: Danila Kozlovskis („Treneris“).

Vaidina: Danila Kozlovskis, Oksana Akinšina, Filipas Avdejevas, Ravšana Kurkova, Nikolajus Kozakas, Igoris Černevičius, Andrejus Arčakovas, Samvelas Tadevosjanas, Dmitrijus Matvejevas, Nikolajus Samsonovas, Antonas Švarcas

Trukmė

0h 00 min

Cenzas

N-16 - žiūrovams nuo 16 metų

Sukurta

Theatrical Film Distribution UAB

Studija

Theatrical Film Distribution UAB

Trukmė: 0h 00 min

Cenzas: N-16 - žiūrovams nuo 16 metų

Sukurta: Theatrical Film Distribution UAB

Studija: Theatrical Film Distribution UAB

Žanras

Drama

Žanras: Drama