Nepasotinamas alkis

Antlers (2021)

„Oskaro“ laureatas Guillermo del Toro („Pano labirintas“, „Vandens forma“, „Pragaro vaikis“, „Šiurpios istorijos pasakojimui tamsoje“) pristato dar vieną pasakojimą apie paslaptingus, keistus ir logišku protu nepaaiškinamus dalykus.

Mažame Oregono miestelyje gyvena berniukas Lukas (aktorius Jeremy T. Thomas). Paauglys nuo visų slepia baisią paslaptį, kurios ir pats iki galo nesuvokia. Nors aplinkiniai į jį nekreipia dėmesio, tačiau berniuko mokytoja Džiulija (akt. Keri Russell) pastebi, kad vaikas prislėgtas kažkokios itin kruopščiai saugomos paslapties.

Vieną dieną miestelio šerifas (akt. Jesse Plemons) randa miške žiauriai sudarkytą vyro kūną. Tiksliau, jo dalį. Nusikaltimo pėdsakai veda į apleistą, netoliese esančią šachtą. Kūno liekanos rodo, kad tai galėjo būti žvėris – didelis ir žiaurus žvėris. Tačiau apylinkėse tokių gyvūnų lyg ir neturėtų būti. Vietinis indėnų palikuonis Vorenas (akt. Graham Greene) papasakoja tyrėjams apie paslaptingą monstrą, nuo senų senovės gyvenantį jo tautos legendose.

Netrukus ima aiškėti, jog Luko paslaptis gali būti tiesiogiai susijusi su šiomis legendomis. Siaubo apimtam berniukui ir jį globojančiai mokytojai teks akis į akį susidurti su protu nesuvokiama paslaptinga jėga, paneigiančia bet kokias išankstines nuostatas ir pačią realybę.

Režisavo: Scott Cooper („Priešai“, „Juodosios mišios“, „Iš pragaro“, „Pašėlusi širdis“).

Vaidina: Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas, Graham Greene, Scott Haze, Rory Cochrane, Amy Madigan, Cody Davis, Sawyer Jones.

Trukmė

1h 39 min

Cenzas

N-16 - žiūrovams nuo 16 metų

Sukurta

Walt Disney Studios Motion Pictures

Studija

Walt Disney Studios Motion Pictures

Trukmė: 1h 39 min

Cenzas: N-16 - žiūrovams nuo 16 metų

Sukurta: Walt Disney Studios Motion Pictures

Studija: Walt Disney Studios Motion Pictures

Žanras

Drama

Siaubo

Žanras: Drama, Siaubo