Fotojuostelė

Kodachrome (2018)

Keturiskart „Oskarui“ nominuontas Holivudo žvaigždė Edas Harrisas netrukus pasirodys rolėje, vienodai pretenduojančioje į apdovanojimus.

Kino juostoje „Fotojuostelė“ įrašų kompanijos vadovas Matas (akt. Jasonas Sudeikis) visą dešimtmetį nekalbėjęs su savo tėvu Benu (akt. Edas Harrisas) sulaukia netikėto skambučio ir sužino, kad jo tėvui diagnozuotas vėlyvos stadijos vėžys.

Netrukus paaiškėja, kad mirštantis tėvas nori atpirkti savo patriarchalines nuodėmes ir susitaikyti su sūnumi.

Benas – garsus fotografas, praleidęs daugiau savo gyvenimo fotografuodamas nepažįstamus žmones, nei namuose su šeima. Švelniai tariant: nesukalbama asmenybė.

Tačiau turėdamas slaptą motyvą, Matas sutinka nuvežti Beną ir jo slaugytoją Zoe (akt. Elizabeth Olsen) į mažą miestelį Kanzase, kad Benas galėtų apsilankyti vienintelėje vietoje, kurioje vis dar ryškina „Kodachrome“ fotojuosteles.

Kelio į išganymą istorijoje žemėlapio neprireiks – galima tiesiog atsipalaiduoti ir mėgautis gamtovaizdžiu, garsais bei kompanija.

Režisieriaus Marko Raso dramoje „Fotojuostelė“ (orig. „Kodachrome“) be E. Harriso taip pat pasirodys aktoriai Elizabeth Olsen bei Jasonas Sudeikis, bet šis filmas nuo pat pradžių priklauso Edui Harrisui. Net ir tada, kai aktoriaus nėra ekrane, vis dar galima jausti jo buvimą, nesitveriantį ir besikankinantį pyktyje ir gailestyje, ir net galima ginčytis, kad tai geriausias aktoriaus vaidmuo jo ilgametėje karjeroje.

Pirmas svarbus dalykas į kurį reikia atkreipti dėmesį, kad ši šilta ir nuoširdi istorija apie šlovingą fotografą nėra nieko naujo ko anksčiau nebūtume girdėję, tačiau E. Harrisas kartu su kolegomis, E. Olsen ir J. Sudeikiu, pakelia šią, atrodytų eilinę istoriją, į stebinančias naujas aukštumas.

Režisavo: Mark Raso („Kopenhaga“)

Vaidina: Ed Harris, Jason Sudeikis, Elizabeth Olsen, Bruce Greenwood, Wendy Crewson, Gethin Anthony, Dennis Haysbert, Amanda Brugel.

Trukmė

1h 45 min

Cenzas

N-13 - žiūrovams nuo 13 metų

Sukurta

Theatrical Film Distribution UAB

Studija

Theatrical Film Distribution UAB

Trukmė: 1h 45 min

Cenzas: N-13 - žiūrovams nuo 13 metų

Sukurta: Theatrical Film Distribution UAB

Studija: Theatrical Film Distribution UAB

Žanras

Drama

Žanras: Drama